Fri. Jun 5th, 2020

Demokracia

Fjala e lirë e shtypit

Vëzhguesit ndërkombëtarë surprizojne

1 min read

Ditën e djeshme në vendin tonë u zhvilluan zgjedhjet vendore. Gjatë ditës së sotme vëzhguesit ndërkombëtarë të zgjedhjeve vendore pritet të mbajnë një konferencë për shtyp.

Po ashtu bëhet e ditur se pritet që kjo konferencë të mbahet në orën 15:00.

Mësohet se pritet që shefja e misionit të vëzhgimit të zgjedhjeve të OSCE ODIHR, Audrey Glove do të paraqesë përfundimet paraprake.

Ende nuk dihet nëse zgjedhjet e 30 qershorit do të njihen nga ndërkombëtarët, duke u bazuar në standardet për zgjedhjet demokratike, si dhe me legjislacionin kombëtar.

Kujtojmë këtu se në shumë bashki shumë kandidatë garonin të vetëm pa asnjë rival përballë.

Edhe mediat ndërkombëtare kanë raportuar se në vendin tonë dje kanë ndodhur zgjedhje si asnjë herë tjetër që nga koha e komunizmit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Demokracia.co, 2019. Newsphere by AF themes.