Sat. May 30th, 2020

Demokracia

Fjala e lirë e shtypit

Dështon Rama ” KQZ manipulon shifrat ” Sa ishte % reale sot e votuesve

2 min read

Kryeministri Edi Rama, gjate nje seance parlamentare, ku eshte diskutuar projektligji per Arsimin e Larte. /r/n/r/nPrime Minister Edi Rama, during a parliamentary session.

Po përjetojmë në këto moment fundin e një horri në politikë. Ka rënë viktimë e maskaradës që kishte përgatitur me votimet e sotme. Eshtë refuzar në mënyrë masive dhe tani si i mbyturi kërkon të shpëtojë duke u kapur pas fijes së kashtës që është manipulimi i shifrave të votuesve.

Rama ka shtuar përmes veglave të veta në KQZ, 240 mijë votues, të cilët nuk kanë shkuar në qendrat e votimit. Sipas shifrave reale të PD për të cilat Sekretari i Përgjithshëm i PD, Bardhi deklaroi se sot kanë votuar vetëm 534 mijë votues ose 15.2% e numrit total të votuesve, ndërkohë që sipas shifrave të manipuluara nga KQZ ky numër rritet në 21% ose 771 mijë votues që i korrespondon votave që PS ka marrë dy viet më parë.

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Demokratike Gazmend Bardhi ka hedhur poshtë shifrat e bëra publike nga KQZ-ja.

Në një deklaratë për mediat, Bardhi u shpreh se opozita ka pasur njerëzit e saj në terren dhe i ka shifrat e sakta.

Bardhi akuzoi KQZ-në se ka vonuar publikimin e shifrave të votuesve duke i manipuluar.

‘Refuzimi i Ramës po çon në manipulim dhe mbushje të kutive. Këto janë zgjedhjet e para ku 3 orë pas mbylljes së procesit, shqiptarët nuk e dinë numrin e saktë të votuesve.

KQZ me urdhër të Edi Ramë ishte përfshirë në një manipulim kriminal të shifrave të pjesëmarrjes.

PD ka monitoruar të gjitha qendrat e votimeve dhe rezultatet janë si më poshtë vijon:

Bashkia

Votues %
Belsh 5,218 -20.78%
Berat 13,428- 16.85%
Bulqizë 6,979 -23.64%
Cërrik 5,065 -13.79%
Delvinë 2,276 -15.36%
Devoll 5,830 -17.37%
Dibër 10,120 -17.82%
Divjake 8,433 -19.90%
Dropull 1,676 -8.38%
Durrës 33,580 -13.35%
Elbasan 29,870 -17.94%
Fier 30,450 -18.76%
Finiq 3,032 -9.92%
Fushë – Arrëz 2,239 -24.73%
Gjirokastër 7,325 -17.04%
Gramsh 5,720 -21.06%
Has 2,253 -14.25%
Himarë 2,490 -10.95%
Kamëz 9,630 -9.66%
Kavajë 4,930 -7.78%
Kelcyre 1,730 -18.09%
Klos 1,935 -12.41%
Kolonjë 3,230 -20.70%
Konispol 2,230 -19.85%
Korçë 14,380 -13.21%
Krujë 11,532- 18.50%
Kuçovë 6,490 -14.54%
Kukës 6,289- 14.18%
Kurbin 3,989- 7.00%
Lezhë 9,235 -10.68%
Libohove 902 -15.39%
Librazhd 8,650 -26.20%
Lushnje 18,050 -17.46%
Malësi e Madhe 4,730 -10.59%
Maliq 8,121 -16.58%
Mallakaster 5,935 -18.82%
Mat 3,735 – 12.64%
Memaliaj 3,151 -19.64%
Mirditë 4,735 -16.80%
Patos 7,725 -22.16%
Peqin 3,895- 13.08%
Përmet 3,135 -19.25%
Pogradec 8,390 -11.69%
Poliçan 3,598 -26.86%
Prrenjas 5,789 -23.22%
Pukë 3,170 -26.27%
Pustec 1,530- 35.09%
Rrogozhinë 3,105- 9.87%
Rroskovec 5,435 -21.72%
Sarandë 6,780 -14.70%
Selenicë 4,398 -16.47%
Shijak 5,024 -14.12%
Shkodër 10,980- 6.67%
Skrapar 2,835- 20.42%
Tepelenë 3,625- 28.55%
Tiranë 105,102 -15.86%
Tropojë 3,215 -14.70%
Ura Vajgurore 4,982- 16.19%
Vau i Dejës 3,532 -9.12%
Vlorë 23,178 -14.32%
Vorë 5,512- 18.80%

Total 534,528 15. 15%

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Demokracia.co, 2019. Newsphere by AF themes.