Mon. Dec 16th, 2019

Demokracia

Fjala e lirë e shtypit

Holanda zyrtarisht kundër Shqipërisë dorzon kërkesën Komisionit Europian për

1 min read

Holanda ka dorëzuar sot përmes përfaqsuesit të saj të përhershëm në BE, Robert de Groot, rezolutën e miratuar pak kohë më parë në parlament, që kërkon rikthimin e vizave për shqiptarët.

Letra i drejtohet Komisionerit për emigracionin dhe punët e jashtme, Dimitris Avramopulos, ku i kërkohet të merret në konsideratë kërkesa e Parlamentit Holandez.

Argumentat që përmenden në letrar janë aktiviteti i shtuar kriminal i shqiptarëve në Holandë, përdorimi si pikë transiti për të kaluar në Mbretërinë e Bashkuar dhe numri në rritje i azilantëve.

Në përfundim kërkohet prej Komisionit Europian që “të shqyrtojë informacionin e dhënë dhe të konsultohet me vendet anëtare për të vendosur të veprojnë në bazë të artikullit 8(6a)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Demokracia.co, 2019. Newsphere by AF themes.