Fri. Jun 5th, 2020

Demokracia

Fjala e lirë e shtypit

Trump nderpret “endren Amerikane” heq…

1 min read

Ashtu sic edhe ishte paralajmeruar me pare presidenti Trump i ka dhene fund llotarise amerikane. Ai sapo ka nenshkruar miratimin e nje ligji qe i jep fund seleksionimit te rastesishem persa i perket emigracionit. Sipas tij zgjedhja e rastesishme nuk i jep mundesi personave qe vertet mund te japin dicka per SHBA qe te emigrojne drejt saj. Tashem me green card do te pajisen vetem personat me kualifikim profesional dhe arsimin e duhur.

Sipas planit të ri të emigracionit, 57% e vizave do t’u jepen njerëzve me aftësi profesionale dhe intelektuale ose oferta pune. Ndërkohë për ata që kanë lidhje familjare do të jenë në dispozicion vetëm 33% e vizave.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Demokracia.co, 2019. Newsphere by AF themes.