Mon. Jan 20th, 2020

Demokracia

Fjala e lirë e shtypit

Kryeministri ben, populli peson! Ja sa eshte shuma qe populli duhet te paguaje per tekat e kryeministrit

2 min read

Ne deklarata e shumta publike te Edi Rames me e spikatura ka qene drejtuar
biznesmenit Italian Francesko Becchetti. Ky I fundit padit ne Strasburg
Shqiperine per deklaratat e  Rames per
Agon Channel ne vitin 2015.

Tashme bazuar ne vendimin e marre nga gjykata e Arbitrazhit kjo padi do t’i
kushtojnë qytetarëve shqiptarë shifrën marramendëse të 110 milionë eurove.

Ky vendim eshte marre perpara disa ditesh dhe eshte komfirmuar deri tani nga dy
burime te pavarura, perfshire dhe kAvokaturen e Shtetit.

Fatura, per shqipetaret eshte nje goditje fatale per financat e shtetit pasi
kjo eshte gjoba me e madhe qe Shqiperia ka marre ndonjehere nga nje gjykate
nderkombetare. Kjo eshte nje fature qe te gjithe shqipetaret jane te detyruar
ta pagojne per shkak te deklaratave qe kryeministi aktual ka dhene ne rrjetet
sociale ne vitin 2015 gjete muajit qershor.

Emri I kryeministrit ne dosjen me 60 fashikuj permendet 18 here. Në rast se
Shqipëria do kishte adoptuar ligjin ku për vendimet e Strasburgut ose
Arbitrazhit, një zyrtari të lartë shtetëror i përmendet emri më shumë se 10
herë, ndaj tij duhet të niste një procedim penal, atëherë do kishim një hetim
ndaj Edi Ramës, por Shqipëria nuk e ka këtë ligj.

3 kollonat e ketij vendimit jane


1 – Agon Channel u shkatërrua me një aksion të udhëhequr nga Edi Rama,
për shkak të pozicionit si media oponente e tij.

2 – Edi Rama në mënyrë direkte personale ka nxitur një sulm anti-ligjor ndaj
interesave të biznesmenit Becchetti. 3 – Është e provuar se Becchettit, televizionit dhe interesave të tij të
biznesit, u është mohuar çdo e drejtë elementare për të pezulluar vendimet
arbitrare dhe është vërtetuar se të gjitha këto veprime antiligjore arbitrare
të dirigjiara nga Edi Rama, janë të gjitha të mbështetura mbi një pandehmë që
Gjykata e Arbitrazhit e ka verifikuar si mashtrim

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Demokracia.co, 2019. Newsphere by AF themes.